Gegrilde tofu met groentjes en lauwe vinaigrette

Ingrediënten

  • 4 schijfjes tofu
  • 4 schijfjes mozzarella
  • 4 schijfjes aubergine
  • 4 schijfjes courgette
  • 4 schijfjes tomaat
  • italiaanse kruiden
  • olijfolie
  • 3 el water
  • 3 el xeresazijn
  • 8 el olijfolie
  • 2 el notenolie
  • 1 th lepel groentenbouillon
  • 1 fijngehakt teentje look
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Glutenvrij
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kruid de tofu met peper, zout en italiaanse kruiden en gril de tofu.

  2. Kruid de groenten met italaanse kruiden en overgiet met een beetje olijfolie. Grill de groenten in de grillpan.

  3. Stapel de tofu met de gegrilde groenten en de mozzarella in een ovenschaaltje. Plaats dit gedurende 10 minuten in een oven van 180°C, zodat de mozzarella begint te smelten.

  4. Stoof de sjalot en de look aan in een beetje boter en bevochtig dit met het water en de azijn. Voeg er de groentebouillon en de oliën aan toe. Kruid het geheel en laat lauw worden (niet koken).

  5. Serveer de tofu met de groentjes en de vinaigrette. Werk af met een beetje bieslook.

0
Nog geen stemmen