Scampi in bladerdeeg
Ingrediënten
-
8 grote scampi
-
peper en zout
-
1 teentje look, versnipperd
-
1 dl volle melk
-
20 gr Parmezaan
Bereiding
Pel de scampi en laat het staartje eraan. Kruid ze met peper en zout.
Bestrooi het aanrecht met bloem en rol het bladerdeeg uit. Rol het deeg iets dunner met een deegrol. Snijd vierkantjes uit het bladerdeeg. Leg de scampi erop.
Bestrooi met wat looksnippers en gehakte peterselie. Vouw het deeg dicht en kleef de uiteinden aan elkaar met eigeel. Snijd eventueel overschotjes van het deeg af. Beboter een bakplaat en leg de scampi erop. Zet dit in een voorverwarmde oven van 200°, gedurende 10 min.
Doe de melk en de Parmezaan in een schuimertje of warm op in een pannetje en zet er de mixer in tot het een schuim wordt. Serveer het schuim met de scampi.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be