Tagliatelle al ragu bolognese

Ingrediënten

  • 75 gr varkensgehakt
  • 75 gefileerde kalfsgehakt
  • 400 gr tagliatelle, al dente gekookt
  • 150 gr gehakt van biefstuk
  • 1 fijngesnipperde ajuin
  • 2 stengels selder, fijngesneden
  • 1 wortel, fijngesneden
  • 50 ml rode wijn
  • water
  • 700 gr tomatenpulp
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 50 gr gemalen Parmigiano Reggiano
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een pan. Voeg ajuin, wortel en selderij toe en fruit alles zachtjes 5 à 6 minuten. Doe het gehakt erbij en roer met een houten lepel om het gehakt los te maken. Stoof het vlees ongeveer 10 minuten bruin.

  2. Voeg de wijn toe en laat een paar minuten sudderen om de alcohol te laten verdampen. Roer er de tomatenpulp door.

  3. Laat het geheel een half uur pruttelen met het deksel half open en roer regelmatig in de saus, indien de saus te dik is, voeg wat water bij. Voeg peper en zout naar smaak toe.

0
Nog geen stemmen