Witloof met balletjes

Ingrediënten

  • 6 witloofstronken
  • 1 rundsbouillonblokje
  • 300 gr gehakt (varken of kalfs)
  • 1 ui
  • 1 el bruine suiker
  • 2 el boter
  • 3 dl water
  • 2 el bloem
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Bak het witloof mooi bruin in de boter, als alle kanten zijn aangebakken doe je er 3 dl water bij en een rundsbouillonblokje. Laat 25 minuten sudderen.

  2. Rol stevige balletjes van het gehakt en bak ze mooi bruin in de pan. Wanneer ze bruin zijn, leg je ze mee in de pan van het witloof om verder te garen. Bak de ajuin mooi bruin in de pan van het gehakt en glaceer met bruine suiker. Gooi alles bij de balletjes en het witloof.

  3. Bind alles met bloem en werk op met een klontje boter. Verorber met wat gekookte aardappelen.

0
Nog geen stemmen