Tongfilets met scampi op een bedje van champignonpuree

Ingrediënten

  • 3 grote aardappelen
  • zout en peper
  • 1 zeetong (4 filets)
  • 10 scampi
  • boter
  • de schillen van de scampi
  • 1 sjalot
  • 2½ dl room
  • 2½ dl witte wijn
  • 125 gr Parijse champignons
  • nootmuskaat
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Leg de tongfilets met de buitenzijde van de filet op je werkplank en druk ze een beetje plat met een paletje. Leg er een stukje scampi in en rol de tongfilet op. Bak de tongfilets lichtjes aan in de boter en leg ze nadien in de steamer gedurende 1 minuut op 100 graden.

  2. Stoom de aardappelen gedurende 8 minuten op 120 graden. Maak de champignons schoon en snijd ze in fijne stukjes. Stoof ze aan in een beetje boter samen met een sjalot. Maak puree van de aardappelen en voeg de champignons toe aan de aardappelpuree.

  3. Stoof de pellen van de scampi aan in de pan van de tongfilets, witte wijn erbij, even laten inkoken en wat room toevoegen.

0

Nog geen stemmen