Zalm met zurkel en een spiegeleitje
Ingrediënten
-
600 gr zalm
-
1 bosje zurkel
-
1½ dl water
-
1½ dl witte wijn
-
2 dl room
-
tijm en laurier
-
boter
-
1 el maggi PH visbouillon
-
4 kwarteleitjes
-
citroen
Bereiding
Beboter 4 borden met gesmolten boter. Bestrooi het bord met peper en zout.
Snijd de zalm in plakjes en schik op het bord.
Kruid de zalm met peper en zout. Beboter de zalm bovenaan.
Snijd de zurkel fijn.
Kook de witte wijn, water, maggi PH visbouillon, laurier en tijm Laat tot de helft inkoken.
Voeg er de room bij en laat opnieuw voor de helft inkoken. Voeg een beetje citroensap toe.
Plaats de borden met zalm gedurende 5’ in een oven van 180°.
Bak intussen het kwarteleitje en doe er zout en PH pepermix bij.
Haal de zalm uit de oven en oversaus het geheel.
Schik de zurkel op het bord samen met het gebakken kwartel spiegeleitje. Werk af me verse bieslook.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be