Fraisier

Ingrediënten

Taart

Crème mousseline

  • 3 middelgrote eieren
  • 120 gr fijne suiker
  • 25 gr bloem
  • 250 ml melk
  • 1 th lepel kirsch
  • 2 druppels vanille-extract

Garnering

"De klassieke Franse desserts die de etalages van alle patisserieën in Frankrijk tooien. Verrukkelijke crème mousseline van vanille en kirsch met sappige frambozen en het rijke aroma van verse marsepein." 

Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C/gasovenstand 4. Voor de vanillebiscuit: beboter een springvorm met een diameter van 20 cm en bestrooi daarna met bloem.

  2. Klop de boter en de suiker luchtig en romig. Voeg geleidelijk aan onder stevig kloppen de eieren toe. Meng er de bloem en het bakpoeder onder, samen met het vanille-extract en de melk.

  3. Breng het taartmengsel over in de bakvorm en bak in de voorverwarmde oven gedurende 75-90 minuten. De taart is gaar als hij goudbruin is van kleur en terugveert bij het aanraken. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm en laat daarna op een rooster volledig afkoelen. Als de taart helemaal afgekoeld is, snij hem dan horizontaal doormidden en leg één laag op de bodem van de springvorm.

  4. Crème mousseline: maak eerst banketbakkersroom: doe de eieren, suiker, bloem en melk in een pan en verwarm op een laag vuur. Zodra de banketbakkersroom ingedikt en glad is, voeg dan de helft van de zachte boter toe en meng goed. Laat afkoelen. Als het mengsel afgekoeld is, meng er dan de rest van de boter onder en klop stevig met een garde tot je een gladde crème mousseline hebt.

  5. Giet het mengsel in de kom van een elektrische mixer en mix op hoogste stand. Voeg daarna de kirsch en het vanille-extract toe en klop verder tot een stijve, romige massa.

  6. Garnering: strijk met een paletmes een dun laagje crème mousseline over de biscuitlaag in de bodem van de springvorm. Halveer de aardbeien en schik ze met de snijkant naar onderen langs de rand van de ring. Vul het midden met rechtopstaande aardbeien. Strijk de crème over de aardbeien en vul daarbij eventuele gaten. Leg de andere biscuithelft erbovenop en druk aan.

  7. Bestuif een werkoppervlak met bloem, rol de marsepein uit tot een dikte van 3 mm en leg hem over de taart in de springvorm. Gebruik een brandertje om de marsepein goudbruin te kleuren. Garneer daarna de bovenkant van de taart met aardbeien. Zet de taart ongeveer 30 minuten in de koelkast.

  8. Bewaar de afgewerkte taart niet in de koelkast, anders wordt ze waterig. Je moet ze in één keer opeten!

0
Nog geen stemmen