Kleverige toffeepudding met zelfgemaakt vanilleroomijs
Ingrediënten
-
1 th lepel bakpoeder
-
150 gr fijne suiker
-
50 gr ongezouten boter
-
2 eieren
-
150 gr gewone bloem
-
enkele druppels karamelextract
-
3 el Golden syrup (per potje)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de 6 blikjes gouden stroop leeg en bewaar de stroop.
Maak het puddingmengsel door de boter samen met de suiker romig op te kloppen. Voeg daarna de eieren toe en meng goed. Hiervoor gebruik je het best een elektrische handmixer, waarbij je begint op lage snelheid en vervolgens de snelheid verhoogt naarmate het mengsel losser wordt.
Voeg het karamelextract en de dadels toe. Meng er voorzichtig de bloem en het bakpoeder onder.
Giet in elk blikje 3 eetlepels gouden stroop en vul daarna tot de helft met het puddingmengsel. Plaats de blikjes ongeveer 20 – 25 minuten in de oven.
Neem uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Schep er een bolletje vanilleroomijs bovenop en dien meteen op.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be