Pompoentaart
Ingrediënten
-
1 pak zoet kruimeldeeg
Vulling
-
450 gr pompoenvlees
-
1 eidooier
-
75 gr donkerbruine suiker
-
1 th lepel gemalen kaneel
-
½ th lepel geraspte muskaatnoot
-
½ th lepel piment
-
½ th lepel gemalen kruidnagel
-
½ th lepel gemalen gember
-
275 ml slagroom
Bereiding
Schil de pompoen en snij hem in blokjes van 2,5 cm. Leg ze op een groot stuk aluminiumfolie en sluit deze lichtjes af, zodat de pompoen kan stomen terwijl hij in de oven zit. Leg de folie met de pompoen op een bakblik en plaats 40 minuten in een oven van 180°C of tot de pompoen zacht is.
Bekleed je taartvorm met het kruimeldeeg en bak 10 minuten blind of tot het deeg goudbruin is.
Haal de pompoen door een zeef om een gladde puree te verkrijgen.
Klop de eieren en de extra eierdooier lichtjes op in een grote kom en voeg daarna de suiker en de specerijen toe. Voeg de pompoenpuree toe en klop er ten slotte de room onder. Meng alles goed door elkaar.
Giet de vulling in de taartbodem en bak 40 minuten op 150°C. De taart zal dan aan de randen mooi uitgezet zijn, maar in het midden nog wat wiebelig aanvoelen.
Neem uit de oven en plaats op een rooster om af te koelen. Dien koud op of op kamertemperatuur met wat opgeklopte slagroom.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be