Piemontois

Ingrediënten

Hazelnootbiscuit

Hazelnootmousse

Italiaanse meringue

Glazuur

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bereid twee biscuits: klop de eiwitten tot stevige pieken, voeg de gemalen hazelnoten toe samen met de suiker en de bloem en spuit twee biscuits met een diameter van 25 cm op met bakpapier beklede bakplaten. Laat 20 minuten bakken op 180°C.

  2. Bereid de Italiaanse meringue: meng de suiker met 125 ml water en breng aan de kook. Laat koken tot 120°C. Klop ondertussen het eiwit op en voeg de suikerstroop in een gelijkmatige stroom toe. Klop tot je een stevige meringue hebt.

  3. Maak de hazelnootmousse: neem 100 ml banketbakkersroom (zie recept Baba met rum), klop er de zachte ongezouten boter onder en 2 eetlepels hazelnootpraliné. Spatel er de Italiaanse meringue onder.

  4. Stel nu de taart samen: snij de biscuits bij zodat ze in een vorm van 25 cm diameter passen (ze zullen tijdens het bakken uitgezet zijn). Leg één biscuit op de bodem en bestrijk met de hazelnootmousse. Leg er de tweede biscuit bovenop. Laat minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.

  5. Voor het glazuur: doe de gehakte hazelnoten in een keukenmachine en mix krachtig. Doe ze in een grote kom. Meng de gesmolten boter met de gesmolten chocolade en voeg de hazelnoten toe. Haal de taart uit de vorm en giet dit mengsel over de afgekoelde taart. Strijk het glazuur glad met een paletmes. Garneer ten slotte met noten en dien op!

0
Nog geen stemmen