Groeten uit: Verloren brood met peer en bruine suiker
Ingrediënten
-
1 peer
-
8 sneetjes brood
-
2 eieren
-
200 ml melk
-
1 klont boter
-
bruine suiker
-
100 g zure room
-
50 g amandelschilfers
-
1 citroen
-
1 vanillestok
Bereiding
Schil en snij de peer in schijfjes. Verhit een pan en voeg een klontje boter toe.
Bak de schijfjes peer in de schuimende boter. Draai ze om, besprenkel met bruine suiker en blus met citroensap. Zet opzij.
Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof tot ze lichtjes beginnen kleuren. Zet ze dan opzij.
Kluts de eieren met de melk. Voeg het merg van een vanillestokje toe. Roer onder elkaar.
Verhit boter in een pan. Haal de sneetjes brood door de ei en melk. Bak ze in de boter. Draai om en bak nog even verder.
Leg de sneetjes op een bord. Bestrooi met suiker en werk af met peer, amandelschilfers en zure room.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be