Groeten uit: duif met krieltjes en rode wijn
Ingrediënten
voor de duif in rodewijnsaus
-
peper
-
boter
-
zout
-
2 duifjes
-
boter
-
rozemarijn
-
1 sjalot
-
tijm
-
½ fles rode wijn
-
1 teen look
-
200 ml gevogeltefond
-
200 ml room
-
enkele takjes peterselie
-
enkele takjes kervel
voor de krieltjes
-
500 g krieltjes
-
olijfolie
-
zout
-
rozemarijn
-
tijm
-
1 teen look
-
peper
-
boter
voor de sla
-
4 handvol gemengde sla
-
1 tomaat
Bereiding
Haal de duif een halfuur voor het bakken uit de koelkast. Smelt een klontje boter.
Schroei de duif dicht langs elke kant. Haal uit de pan.
Voeg wat extra boter toe. Stoof een geplette teen look en fijngesneden sjalot aan. Voeg tijm en rozemarijn toe. Kruid met peper en zout.
Blus met rode wijn, laat inkoken, voeg fond toe en laat kort inkoken.
Voeg de duifjes toe. Zet het deksel op de pot en gaar 15 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven.
Haal de duif uit de pot. Breng de saus aan de kook. Blus met room. Voeg fijngesneden peterselie en kervel toe. Kruid af met peper en zout. Voeg de duifjes terug toe en hou warm.
Snij de krieltjes in vier, doe met look, rozemarijn, tijm en olijfolie in een ovenschaal. Kruid met peper en zout.
Gaar 20 à 30 minuten op 200°C.
Snij de tomaat in stukjes. Meng met de sla.
Serveer een duifje met krieltjes, sla en saus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be