Groeten uit: duif met krieltjes en rode wijn

Ingrediënten

voor de duif in rodewijnsaus

  • peper
  • boter
  • zout
  • boter
  • rozemarijn
  • 1 sjalot
  • tijm
  • ½ fles rode wijn
  • 1 teen look
  • 200 ml gevogeltefond
  • 200 ml room
  • enkele takjes peterselie
  • enkele takjes kervel

voor de krieltjes

  • 500 g krieltjes
  • olijfolie
  • zout
  • rozemarijn
  • tijm
  • 1 teen look
  • peper
  • boter

voor de sla

  • 4 handvol gemengde sla
  • 1 tomaat

Jan Verheyen keert met zijn gezin terug naar 1975. Op het menu staat duif met frietjes. Wij maken er onze eigen versie van en serveren enkele duifjes met rodewijnsaus, krieltjes en sla. Wat een feest.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Haal de duif een halfuur voor het bakken uit de koelkast. Smelt een klontje boter.

  2. Schroei de duif dicht langs elke kant. Haal uit de pan.

  3. Voeg wat extra boter toe. Stoof een geplette teen look en fijngesneden sjalot aan. Voeg tijm en rozemarijn toe. Kruid met peper en zout.

  4. Blus met rode wijn, laat inkoken, voeg fond toe en laat kort inkoken. 

  5. Voeg de duifjes toe. Zet het deksel op de pot en gaar 15 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven.

  6. Haal de duif uit de pot. Breng de saus aan de kook. Blus met room. Voeg fijngesneden peterselie en kervel toe. Kruid af met peper en zout. Voeg de duifjes terug toe en hou warm.

  7. Snij de krieltjes in vier, doe met look, rozemarijn, tijm en olijfolie in een ovenschaal. Kruid met peper en zout.

  8. Gaar 20 à 30 minuten op 200°C.

  9. Snij de tomaat in stukjes. Meng met de sla.

  10. Serveer een duifje met krieltjes, sla en saus.

0
Nog geen stemmen