Pizzadeeg en supersnelle tomatensaus

Ingrediënten

  • 14 gr gedroogde gist
  • 1 el poedersuiker
  • 4 el extra Vergine olijfolie
  • 650 ml lauw water
  • 1 afgestreken el fijn zeezout
  • 1 kg sterk wit broodmeel of bloem type 00
  • basilicumbladeren
  • 400 gr gepelde tomaten in blik
  • zeezout en peper
Beginner
8 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. PIZZADEEG Zeef de bloem en het zout op een schoon werkoppervlak en maak een holte in het midden. Meng de gist, suiker en olijfolie met het water in een kan en laat enkele minuten staan. Giet daarna in de holte. Gebruik een vork om de bloem beetje bij beetje, van de zijkanten af, te mengen met de vloeistof. Blijf mengen en voeg steeds meer bloem toe. Wanneer er zich een deeg begint te vormen, meng je de rest van de bloem erdoorheen. Kneed tot je een glad, veerkrachtig deeg hebt. Leg de deegbal in een grote, met bloem bestofte schaal en strooi wat bloem over de bovenkant. Dek de schaal af met een vochtige doek en zet ongeveer één uur lang in een warme kamer tot het deeg in omvang verdubbeld is. Leg het deeg op een met bloem bestoft oppervlak en kneed het een beetje om de lucht eruit te duwen. Je kunt het onmiddellijk gebruiken of ingepakt in plasticfolie in de koelkast bewaren tot je het nodig hebt.

  2. SUPERSNELLE TOMATENSAUS Zet een grote antikleefpan op het vuur en doe er vier goeie scheuten olijfolie in. Doe de knoflook erin, schud de pan een beetje heen en weer en voeg het basilicum en de tomaten toe wanneer de knoflook kleur begint te krijgen. Gebruik de achterkant van een houten lepel om de tomaten stevig te pletten. Breng de saus op smaak met zout en peper. Haal de pan van het vuur als de saus begint te koken. Giet de saus door een grove zeef in een kom en gebruik je houten lepel om de grotere stukken tomaat erdoorheen te duwen. Gooi het basilicum en de knoflook die in de zeef achterblijven weg, maar schraap wel de lekkere tomatensaus van de achterkant van de zeef in de kom. Giet de saus weer in de pan en breng aan de kook. Laat dan vijf minuten sudderen op een laag vuurtje om de smaken te concentreren. De saus is klaar wanneer ze de perfecte dikte heeft om uitgesmeerd te worden op een pizza.

0
Nog geen stemmen