Hoe maak je tartaarsaus?
Marta Majewksa
Tartaarsaus maken kan wel eens mislopen, maar gelukkig heeft Piet Huysentruyt enkele handige tips.
Ingrediënten: 2 eieren (1 hardgekookt en 1 rauw), 1 el mosterd, 2 el wittewijnazijn (of gewone azijn), 2 el water, 4 dl arachideolie, 1 bosje peterselie, kappertjes, peper en zout
- Doe 1 ei in een kom. Voeg daarbij de mosterd en de wittewijnazijn (gewone azijn werkt ook). Ook het water mag er nu bij.
- Voeg er vervolgens de arachideolie aan toe en kruid met peper en zout.
- Gebruik een staafmixer om alles goed te mixen. Vooral het ei en de mosterd moeten goed gemengd worden.
- Snij de peterselie fijn en voeg, die samen met de kappertjes, toe aan de saus.
- Als laatste hak je het hardgekookt eitje in stukjes en doe ze bij in de saus. Meng alles goed.
Zelf proberen?