Hoe maak je tartaarsaus?

Tartaarsaus

Tartaarsaus maken kan wel eens mislopen, maar gelukkig heeft Piet Huysentruyt enkele handige tips.

Ingrediënten: 2 eieren (1 hardgekookt en 1 rauw), 1 el mosterd, 2 el wittewijnazijn (of gewone azijn), 2 el water, 4 dl arachideolie, 1 bosje peterselie, kappertjes, peper en zout 

  1. Doe 1 ei in een kom. Voeg daarbij de mosterd en de wittewijnazijn (gewone azijn werkt ook). Ook het water mag er nu bij.
  2. Voeg er vervolgens de arachideolie aan toe en kruid met peper en zout.
  3. Gebruik een staafmixer om alles goed te mixen. Vooral het ei en de mosterd moeten goed gemengd worden.
  4. Snij de peterselie fijn en voeg, die samen met de kappertjes, toe aan de saus.
  5. Als laatste hak je het hardgekookt eitje in stukjes en doe ze bij in de saus. Meng alles goed.

Zelf proberen?

  1. Portobelloburgers met groentefrietjes en tartaarsaus
  2. Fishsticks met tartaarsaus
  3. Inktvisringen met tartaar
  4. Eieren in tartaarsaus