Citroen met granité van limoncello en pistachecremeux uit La Mamma

Ingrediënten

voor de granité van limoncello

  • 300 g suikerwater (helft suiker, helft water)
  • 200 g limoncello

voor de cremeux van pistache

  • 60 g eidooiers
  • 250 g room
  • 45 g suiker
  • 1 el pistachepasta
  • 2 g gelatineblaadjes

In La Mamma kookt Sergio Herman voor de mama's van bekende personen. Wil je je wagen aan Sergio zijn kookkunsten? We laten ons inspireren door Sergio Herman en geven je onze versie van het dessert mee. Veel succes!

Speciaal voor Marco Borsato maakt Sergio Herman een granité van limoncello en pistachecremeux. Een zomers dessertje in de winter.

Tip: Reken 15g per eidooier, 2g per gewoon gelatineblaadjes. Pistachepasta vind je in gespecialiseerde winkels of ga eens langs bij je favoriete bakker of patissier.

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Voor de granité: warm suiker en water op tot suikerwater. Meng met limoncello en sap van de twee citroenen. Laat volledig afkoelen.

  2. Vries in. Roer om de twee à drie uur met een vork in het sap tot je kristallen krijgt. Reken ongeveer een dagje. Je moet natuurlijk geen dag lang om de drie uur roeren. Doe dit af en toe eens.

  3. Voor de cremeux: klop suiker op met eidooiers tot een schuimige massa (ruban). Warm de room op met de pistachepasta.

  4. Meng de ruban met de room. Doe terug in de pan. Zet het vuur zachter. Roer tot het ongeveer 80 graden Celsius heeft. Controleer dit door een streep te trekken over je spatel. Als je een mooie lijn hebt, dan is het ongeveer ok. Het mag niet koken.

  5. Week gelatine, pers uit en smelt in het warme mengsel. Zeef en laat vier uur opstijven.

  6. Roer los en doe in een spuitzak.

  7. Afwerking: verkruimel de koekjes. Hol de citroenen uit. Lepel er de verkruimelde koekjes in. Spuit er de cremeux op en werk af met granité en een takje groen. Serveer dadelijk.

0
Nog geen stemmen

La Mamma

Dit is een gerecht geïnspireerd op Sergio Herman uit La Mamma en herwerkt door VTM Koken.

 

Ontdek meer recepten uit La Mamma.

 

Liever de volledige aflevering? Bekijk ze hier.