Zuurdesemtoast met krabsla en avocado van Sergio Herman

Zuurdesemtoast met krabsla en avocado uit La Mamma

Ingrediënten

voor de krabsla

  • Court-bouillon
  • 4 el verse mayonaise
  • 1 sjalot
  • peper
  • zout

voor de krabmayonaise

  • krabschalen- en afval van karkas
  • tomatenconcentraat
  • olijfolie
  • 2 wortelen
  • 1 ajuin
  • 1 stengel selder
  • 2 tenen look
  • peper
  • zout
  • 1 ei
  • 300 ml arachide-olie
  • 1 el mosterd
  • 1 scheutje sushi-azijn

voor de toast

  • 1 zuurdesembrood
  • olijfolie

voor de avocadocrème

  • peper
  • zout
  • 1 limoen
  • 1 hand verse koriander
  • 1 hand jonge spinazieblaadjes
  • olijfolie

voor de afwerking

  • 1 avocado
  • olijfolie
  • fleur de sel
  • vers zeewier (optioneel)
  • tomatenpoeder (optioneel)

In La Mamma kookt Sergio Herman voor de mama's van bekende personen. Wil je je wagen aan Sergio zijn kookkunsten? We geven je de recepten mee geïnspireerd op Sergio Herman zijn gerechten. Kobe Ilsen en zijn mama krijgen een heerlijke zuurdesemtoast voorgeschoteld met krabsla en avocado. Wat een pareltje.

Expert
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Voor de krabsla: kook de krabben in een court bouillon. Breek de schalen en haal het vlees uit de krab. Snij fijn. Meng dit vlees met verse) mayonaise, een fijngesneden sjalotje, peper en zout.

  2. Voor de krabmayonaise: Stoof de schalen en kop van de krab aan in olijfolie. Voeg de grofgesneden groenten toe. Stoof kort mee aan. Voeg het tomatenconcentraat toe. Blus met water en breng aan de kook. Kruid met peper en zout. Laat 20 minuten pruttelen, zeef door en laat inkoken tot een krachtige jus.

  3. Maak een mayonaise en breng op smaak met een beetje van de krabsiroop. Doe in een spuitzak.

  4. Voor de toast: snij het brood in snedes. Bak ze krokant in flink wat olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier. 

  5. Voor de avocadocrème: mix olijfolie met avocadovruchtvlees, peper, zout, limoensap, koriander en jonge spinazie. Haal eventueel door een fijne zeef en doe in een spuitzak.

  6. Voor de afwerking: Sergio serveert het in het karkas van een krab, wij houden het iets eenvoudiger. Snij het vruchtvlees van een tweede avocado in plakjes. Verdeel de krabsla over de toast. Spuit er dotjes mayonaise en avocadocrème op. Werk af met plakjes verse avocado, olijfolie en fleur de sel. Versier eventueel met wat verse zeewieren en tomatenpoeder. 

0

Nog geen stemmen

La Mamma

Dit is een gerecht geïnspireerd op Sergio Herman uit La Mamma en herwerkt door VTM Koken.

 

Ontdek meer recepten uit La Mamma.

 

Liever de volledige aflevering? Bekijk ze hier.