Forel met wittewijnsaus en andijviepuree
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de aardappelen garen in licht gezouten water.
Maak de forel schoon en fileer of vraag dit in de vishandel. Bestrooi de forelfilets vanbinnen en vanbuiten met peper en zout.
Snij de sjalot en peterselie klein en meng hieronder de witte wijn, de visbouillon en mosterd.
Leg de forel in een ovenschotel en giet er het wijnmosterd-mengsel over. Bedek de vis met aluminiumfolie of bakpapier. Plaats gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Was de andijvie en snij in fijne repen. Doe een bodempje water in een ruime pot of wok en voeg de andijvie toe.
Giet de karnemelk erover en laat het vocht verminderen door met open deksel nog even verder te garen.
Plet de aardappelen en de andijvie tot een smeuïge puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be