Ann Vertriest
Kervelsoep
Ingrediënten
-
2 stengels prei
-
2 courgettes
-
150 gr kervel
-
2 stengels bleekselder
-
3 blokjes vetarme groentebouillon
-
peper en zout
-
kruidentuiltje
Bereiding
Snijd de prei in grove stukken en was hem pas daarna.
Schil de courgette en snijd in stukjes (doe de overige helft gewoon rauw in een diepvrieszakje en steek in de diepvries voor de volgende keer).
Was de selder en snijd in stukken.
Doe de prei, courgette, kervel en bleekselder in een kookpot.
Voeg warm water uit de kraan toe tot alle groenten net onder water staan.
Voeg 3 vetarme groentebouillonblokjes toe.
Breng aan de kook, laat 20 min. sudderen.
Mix de soep en breng op smaak met zout, peper en kruidentuiltje.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be