Ravioli scampi diabolique

Ingrediënten

Voor wanneer het wat pittiger mag zijn: verse ravioli met scampi diabolique.

Dit kan iedereen
2 personen
Meer dan 90 minuten

Bereiding

  1. Pel 300 g scampi’s en houd de pantsers apart.

  2. Doe het scampivlees in de hakmolen.

  3. Verwarm een steelpan op een hoog vuur en breng een pot met gezouten water aan de kook.

  4. Bak de pantsers aan in olijfolie.

  5. Snipper een sjalot en een teen knoflook fijn en voeg toe.

  6. Voeg 1 kl chilivlokken toe.

  7. Voeg verse tijm en laurier toe en blus met ½ glas witte wijn.

  8. Laat de alcohol uitkoken. Verwijder de pantsers en de aromaten uit de pan en doe ze in een zeef.

  9. Voeg een blik gehakte tomaten en water toe.

  10. Hang de zeef met pantsers en aromaten in de pan.

  11. Hak het scampivlees fijn. Voeg zeste van citroen toe.

  12. Breng op smaak met peper, een scheutje olijfolie en 1 kl vissaus.

  13. Snipper een handvol bieslook fijn en voeg toe.

  14. Meng de vulling tot een puree en doe het in een spuitzak.

  15. Meng 200 g bloem met 2 eieren, een snuifje zout en 1 el olijfolie tot een homogeen pastadeeg.

  16. Bol het pastadeeg op, dek af en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

  17. Bedek het werkblad met wat bloem en rol het pastadeeg zo dun mogelijk uit met een deegrol.

  18. Steek ronde vormpjes uit en vul ze met de scampivulling.

  19. Maak de rand van de pasta vochtig en vouw de ravioli dicht.

  20. Haal de zeef uit de saus en werk af met 10 cl culinaire room.

  21. Kruid af met een snuifje zout en peper.

  22. Kook de ravioli’s in 30 sec al dente.

  23. Giet af en voeg toe aan de saus.

  24. Snipper nog wat bieslook fijn en werk de pasta ermee af.

0
Nog geen stemmen