Gebakken kalfsniertjes met geprakte aardappelen “ maman”, portosaus en mosterdpoeder.
Ingrediënten
-
gewone azijn
-
gezouten spekblokjes
-
mosterd (zonder zaadjes)
-
2 kwarteleitjes
-
½ potje kalfsbouillon
-
rode porto
-
1 sjalot
-
pijpajuin
-
1 kropsla
-
gezouten ontbijtspek
-
witte balsamico azijn
-
aardappelen
-
3 kalfsniertjes
Bereiding
Giet wat mosterd op een bakpapier en droog in een oven van 140°C.
Kook de aardappelen gaar.
Snij enkele blaadjes van de kropsla fijn, ontnerf de krokante blaadjes van het binnenste van de sla.
Bak de spekblokjes bijna krokant. Bak het ontbijtspek krokant.
Smelt een sjalotje in de pan. Blus met rode porto en kook in tot siroop. Voeg een half potje kalfsbouillon toe en laat inkoken. Kruid bij met peper en zout. Bind met wat maïzena.
Prak de aardappelen met wat boter tot net geen puree. Meng met de fijne kropsla en de spekjes en wat fijngesneden pijpajuin.
Doe in een ring op het bord en leg er de krokante sla bovenop. Besprenkel met wat witte balsamico en wat pijpajuin. Kruimel in een vijzel de gedroogde mosterd.
Breng water met azijn een de kook. Roer met een garde tot het water ronddraait. Pocheer de kwarteleitjes een minuutje. Leg boven op de sla.
Bak de niertjes enkele minuten rosé. (Eerste hoog vuur en daarna wat zachter). Kruid af met peper en zout.
Haal de ring van de aardappelen. Leg de kwarteleitjes bovenop zodat ze kunnen uitlopen over de aardappelen tijdens het snijden. Leg de niertjes ernaast. Strooi wat mosterdkorrels ertussen. Nappeer met wat portosaus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be