Filet van Duke of Berkshire en aardappelen ‘en epoise’ met lamsoor

Ingrediënten

  • 50 gr epoise-kaas (sterke Franse kaas)
  • 2 el graantjesmosterd
  • 800 gr filet Duke of Berkshire
  • boter om te bakken
  • 1 teentje look, geplet
  • 2 dl room, en een scheutje extra room
  • 4 kleine sjalotten
  • crunch van spek
  • 2 dl kalfsjus
  • snuifje suiker
  • 1 el dragon
  • peper en zout
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Strijk het vlees in met 1 eetlepel mosterd, tijm, laurier en look. Korst het vlees gedurende 1 minuut aan in de boter en laat dan rustig een uur verder garen.

  2. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Kook ze gaar en pureer ze met 2 dl room en de epoise-kaas. Kruid af met peper en zout.

  3. Stoof de lamsoor heel kort aan in boter. Doe dit slechts een paar seconden, anders kleurt de lamsoor zwart.

  4. Pel de sjalotten en stoof ze op hun geheel aan in boter. Overstrooi met een snuifje suiker.

  5. Kook de kalfsjus met 1 eetlepel mosterd. Voeg het scheutje room toe en mix de saus. Kruid met peper en zout en voeg eventueel een beetje fijngesneden dragon toe.

  6. Maak op het bord een compositie van de sjalot met de lamsoor, een blokje vlees, crunch van spek en jus.

0
Nog geen stemmen

Domaine Le Suffrène, 2007 (Bandol, Frankrijk)

Carrefour €11,19

Middellandse Zee-mix met de kruidige Mourvèdre en zwarte woudvruchten in de hoofdrol.

Claudia kookt voor vrienden

Auteur
Annelies Ryckaert
Uitgeverij
Linkeroever Uitgevers
Fotografie
Heikki Verdurme
ISBN
9789057203725