Citroencrème met rode vruchten en honingkoekjes
Bereiding
Snij de aardbeien. Sommige heel, andere half, andere in kwart en marineer ze in de witte balsamico.
Citroencrème: Doe de ingrediënten in de pan en al roerend deze verwarmen, maar niet koken. Zeven, afkoelen en verschillende keren doorroeren op ijsblokken tot ze koud is. Dan 1 dl room stijf kloppen en onder afgekoelde massa werken.
Honingkoekjes: Verwarm de oven op 180°. Smelt de honing en de boter au bain-marie. Voeg, van het vuur af, de bloem, de suiker en de cognac toe en meng. Giet uit op een bakpapier en smeer uit. Zet 5 minuten in de oven tot de randen mooi bruin zijn. Haal eruit en laat afkoelen en breek in stukken.
Dresseren: Leg twee lepels crème op het bord en maak er met een omgekeerde lepel een dikkopje van. Dresseer de aardbeien , niet symmetrisch, maar met geordende chaos op het bord. Leg wat koekjes tegen de hele aardbeien. Zet de frambozen ertussen en plaats nog een drietal druppels crème van ongelijke grootte her en der.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be