Tournedos met mergpijp en bordelaisesaus

Ingrediënten

  • tournedos
  • 1 th lepel witte peperkorrels
  • 2 sjalotjes
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • mergpijp
  • 4 dl demiglace
  • 2 el kalfsfond
  • 2 dl rode wijn
  • 1 el suiker
  • ijskoude boter
  • peper en zout
Beginner
2 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Plet de peperbollen en zet ze op een vuur met olijfolie. Snij de sjalot fijn en doe deze bij de peperbollen. Als alles aangefruit is, doe er dan de suiker bij en laat het geheel karameliseren.

  2. Blus de sjalotjes met de rode wijn en laat dit uitkoken, zodat de alcohol verdampt samen met de laurier, tijm en look. Voeg een beetje kalfsfond en de demiglace toe, en laat het geheel nog even koken.

  3. Kruid het vlees met peper en zout, en bak het in olijfolie. Doe er een dikke klont boter er bij om het vlees te kunnen overgieten met de bruisende boter.

  4. Als het vlees gekleurd is mag het nog 5 minuten in een oven van 180°C.

  5. Pocheer de mergpijp in gezouten water.

  6. Leg het vlees versneden op een bord, giet er de bordelaisesaus rijkelijk over en plaats er een mergpijp naast.

5

Average: 5 (1 stem)

Clos de Tafall 2009 (Priorat, Spanje)

Sacacorchos, €9,98
Gespierde, rijpe Priorat, vol bosbessen, pruimen, chocolade en kaneel. Specerijenrijke afdronk. Zelden in deze prijsvork.