Open Keuken met Sandra Bekkari: Kippenbouillon
Ingrediënten
-
2 Rode uien
-
2 teentjes Knoflook
-
4 Wortelen
-
2 stengels Prei
-
2 stengels Selder
-
3 liter Water
-
Peper en zout
-
2 el Olijfolie
-
4 cm Gember
-
2 stengelels Citroengras
voor het kruidentuiltje
-
4 takjes Tijm
-
2 blaadjes Laurier
-
4 stengels Peterselie
Bereiding
Stoof de versnipperde ui en fijngehakte knoflook aan in olijfolie in een grote pot.
Snijd de prei, selder en wortelen in grote stukken en stoof mee aan.
Voeg het water, de kip, peper en zout toe.
Bind de kruiden bij elkaar en voeg het kruidentuiltje toe in de pot.
Laat alles 2 uur koken.
Laat de bouillon afkoelen.
Haal met een lepel het vet van de bouillon.
Verwijder de kip en het kruidentuiltje.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be