Croque met raketsla, geitenkaas en half gedroogde tomaten
Ingrediënten
-
2 el pijnboompitten
-
2 el parmezaanse kaas
-
8 sneetjes ontbijtspek
-
2 el honing
-
eventueel PH Ardèche kruiden
-
8 plakjes geitenkaas
-
12 half gedroogde tomaatjes
-
4 handjes raketsla
-
1 teen look
-
1 handvol basilicum
-
citroensap
-
naar keuze vinaigrette
-
8 sneden brood
Bereiding
Snijd de korstjes van de broodjes. Leg 4 sneden brood klaar op het werkblad. Leg er de raketsla op en doe er een beetje honing over. Schik er de plakjes geitenkaas op. Bestrooi met wat PH Ardèche kruiden.
Snijd de halfdroge tomaatjes fijn en leg ze op de croque. Leg het broodje erbovenop en druk goed aan. Rol het spek rond het broodje en span goed aan. Steek de broodjes tussen een BBQ klem. Grill ze.
Plet het teentje look, voeg er de pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en de basilicum aan toe en plet alles samen. Voeg er olijfolie aan toe.
Snijd de croque in 2 en serveer met wat sla, pijnboompitjes en half gedroogde tomaatjes. Doe de pesto erover en sprenkel wat vinaigrette over de sla.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be