Gevulde minigroentjes op de bbq

Ingrediënten

  • 2 kleine courgettes
  • 400 gr gehakt
  • Italian mix
  • 1 ei
  • 4 broodkruim
  • 8 gemalen kaas
  • 4 kleine paprika's
  • 4 kleine tomaatjes
  • sla
  • pita saus

Bepaalde ingrediënten zijn niet evident op een barbecuerooster te garen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kaas of gehakt. Omwikkeld met spek lukt dit een stuk beter en deze ingrediënten kun je ook als vulling gebruiken in allerlei groenten zoals minicourgettes, tomaten of paprika’s mee vullen.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de mozzarella in blokjes. Meng het gehakt met de Italian mix, ei, broodkruim en mozzarellablokjes. Kruid met peper en zout.

  2. Snijd de hoedjes van de groenten en haal ze leeg. Snijd de courgette doormidden en haal de pitjes eruit. Vul de groentjes op met het gehakt. Druk plat en doe er een klein beetje olijfolie op. Leg op de grill.

  3. Bedek met de gemalen kaas. Plaats de hoedjes terug op de groenten. Plaats op een matig vuur. Serveer met de sla en wat pita saus.

0
Nog geen stemmen