Ajuinsoep

Ingrediënten

  • 6 grote uien
  • 1 klontje boter
  • peper
  • 1½ l groentebouillon
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 4 sneetjes brood
  • 100 g gemalen kaas

Ajuinsoep, heerlijk en eenvoudig. Vergeet het toastje met gesmolten kaas niet.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Soep

Bereiding

  1. Snij de ajuinen in kleine, fijne reepjes. Neem een pan en verwarm er wat boter in. Doe de ajuinen in de pan en bak ze tot ze goudbruin zijn. Kruid de ajuin terwijl ook met peper en zout.

  2. Blus de pan door water in de pan te gieten. Giet alles in een kookpot en doe er extra water bij. Doe er een schepje groentebouillon, tijm en laurier bij voor extra smaak. 

  3. Kruid ook nog eens met peper en zout. Laat de ajuinsoep een half uurtje op het vuur staan.

  4. Snij driehoekjes uit het brood. Leg er wat kaas op en plaats onder de grill tot de kaas gesmolten is.

  5. Serveer de soep met de toastjes.

0
Nog geen stemmen

Ajuinsoep

1. Snij de ajuin heel fijn.
2. Karameliseer de ui in een pan.
3. Vooral niet mixen.