Dungesneden kalfsmuis met seldersalade met krokant gebakken stukjes kalfsvlees

Ingrediënten

  • 800 gr kalfsvlees van de dikke bil (kalfsmuis)
  • 400 gr kalfslap
  • 1 klontje boter
  • 1 ui
  • 1 el gemalen koffie
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 dl gevogeltebouillon
  • 2 el mayonaise
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • frisésla
  • 1 eiwit
  • paneermeel
  • peper
  • zout
Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Bak de kalfslap met een klontje boter in een braadpan, samen met de prei, wortel en ui tot het vlees mooi goudbruin is. Blus met water tot het vlees voor de helft onder staat en voeg dan tijm, rozemarijn en laurier toe. Breng aan de kook en laat 3 uur garen in de oven op 160°, met een deksel op de pot. Laat nadien afkoelen.

  2. Meng koffie en kerriepoeder met elkaar en smeer hiermee het kalfsvlees van de dikke bil in. Bak aan in een klontje boter en laat daarna ongeveer 30 minuten garen in de oven op 160°.

  3. Laat afkoelen en snijd er daarna zo dun mogelijke plakjes van.

  4. Maak de knolselder en selder schoon en snijd in kleine blokjes van 0,5 bij 0,5 cm. Stoof de blokjes hierna in de pan met gevogeltebouillon tot ze beetgaar zijn. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen en maak aan met mayonaise en fijngesneden bieslook. Pluk, spoel en droog de frisésla.

  5. Snijd de koude kalfslap in blokjes van 1 bij 1 cm. Paneer deze blokjes (eerst in losgeklopt eiwit, daarna wentelen in de paneermeel) en frituur ze.

  6. Strijk 1 à 2 eetlepels seldersalade mooi plat in een ring. Leg hierop de dungesneden plakjes kalfsvlees en breng op smaak met peper en zout. Leg daarop een beetje frisésla. Werk af met 8 à 10 stukjes gefrituurde kalfslap. Garneer eventueel met enkele pijnboompitjes en uitgebakken spekjes.

5
Average: 5 (1 vote)

BCV Belgisch Gecontroleerd Kalfsvlees