Aspergetaartjes met spiegelei en blauwe kaas
Ingrediënten
-
1 vel bladerdeeg
-
4 el blauwe kaas
-
100 g geitenkaas
-
peper
-
1 klontje boter
-
4 eitjes (klein)
Bereiding
Snij het harde onderstukje van de asperges af. Was ze en stoom of kook ze beetgaar of al dente. (Reken ongeveer 5 à 6 minuten afhankelijk van de dikte).
Neem twee vierkante uitsteekvormen: een groot en een iets kleiner. Je kan dit ook met ronde doen. Rol het bladerdeeg uit en steek de vierkanten uit met de grootste vorm.
Duw met de kleinste vorm voorzichtig in elk bladerdeegvel. Duw het er niet door. Prik meteen vork gaatjes in het midden.
Wrijf in het midden wat geitenkaas. Leg er twee stukjes blauwe kaas op en al dente gestoomde groene asperges in stukjes. Kruid met peper.
Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Smelt ondertussen een klontje boter in de pan. Bak hierin de spiegeleitjes. Kruid met peper en zout.
Haal de taartjes uit de oven. Leg op elk taartje een spiegeleitje.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be