Bladerdeegrondjes met asperges in roomsaus en Hollandse garnalen
Ingrediënten
-
250 gr Hollandse garnalen
-
500 gr witte asperges
-
4 plakjes roomboter bladerdeeg (ontdooid)
-
2 el melk
-
125 gr verse roomkaas met kruiden
-
2 el verse dille (fijngehakt)
-
40 gr rucola
-
bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Schil de asperges met een dunschiller van af het kopje naar beneden en draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag. Snijd de asperges in stukken van 3 cm. Kook de asperges 3 minuten een wijde pan met ruim kokend water en laat ze van het vuur af nog 10 minuten staan.
Snijd met behulp van een schoteltje rondjes uit de plakjes bladerdeeg. Leg de deegrondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met melk. Bak de deegrondjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Giet de asperges af en roer de roomkaas, de helft van de garnalen en 1 eetlepel dille erdoor. Verwarm de asperges al roerend tot ze omhuld zijn met saus.
Snijd de bladerdeegrondjes horizontaal door en leg de onderkanten op borden. Verdeel de rucola erover en schep de asperges met saus erop. Strooi de resterende garnalen erover en strooi er nog wat dille over. Leg bovenkanten van de deegrondjes er schuin tegenaan.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be