Groene aspergesalade met Hollandse garnalen en mango

Ingrediënten

  • 250 gr Hollandse garnalen
  • 500 gr witte asperges
  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg (ontdooid)
  • 2 el melk
  • 125 gr verse roomkaas met kruiden
  • 2 el verse dille (fijngehakt)
  • 40 gr rucola
  • bakpapier
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Kook het ei in 6-8 minuten bijna hard. Snijd de aspergepunten op 4 cm af en snijd de rest van de asperges schuin in plakjes van ½ cm dik. Kook de aspergepunten in een pan met ruim kokend water met wat zout in 3 minuten beetgaar. Schep ze met een schuimspaan in een vergiet en spoel ze af met koud water. Laat ze goed uitlekken.

  2. Kook de aspergeplakjes in het kokende water in 1-2 minuten beetgaar en spoel ze in een zeef onder koud water af. Laat ze goed uitlekken.

  3. Laat het ei schrikken, pel het en prak het in een diep bord heel fijn. Voeg de azijn, olijfolie en oregano toe met wat zout en versgemalen peper. Roer alles tot een fijne dressing. Schil de mango met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in mooie plakken van de pit.

  4. Leg op grote borden een bloem van mangoplakken. Schep in een kom de veldsla luchtig om met de aspergeplakjes en de garnalen en schep er 2 eetlepels dressing door. Schep in het midden van de mangobloemen en grote berg salade. Leg de aspergepunten op de salade en schep er nog een lepel dressing over. Lekker met donker stokbrood.

0
Nog geen stemmen

grijzegarnaal.be