Saffraanrisotto met Hollandse garnalen en asperges

Ingrediƫnten

  • 300 gr Hollandse garnalen
  • 1 kg witte asperges
  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 400 ml gevogeltefond
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 300 gr risottorijst
  • 150 ml droge witte wijn
  • 50 gr versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el verse oregano of dille (fijngehakt)
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges en verwijder de harde onderkanten. Snijd de punten op 8 cm af en snijd de rest schuin in plakjes. Kook de asperges 5 minuten in ruim water en laat ze van het vuur af nog 15 minuten nagaren.

  2. Wrijf de saffraan met wat zout fijn in een vijzel en schep het poeder in een maatbeker. Voeg 400 ml aspergekookvocht en de gevogeltefond toe en roer tot de bouillon helder oranje is.

  3. Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui en aspergestukjes. Roer de rijst erdoor en roerbak alles tot de korrels glanzen. Schenk de wijn erbij en verwarm de rijst tot de wijn is opgenomen. Schenk dan de helft van de saffraanbouillon erbij en kook de rijst zonder deksel in 20 minuten zachtjes gaar. Roer regelmatig en voeg tijdens het koken de resterende bouillon scheut voor scheut toe.

  4. Roer de geraspte Parmezaanse kaas met de helft van de garnalen en kruiden door de risotto. Warm de risotto nog even door en laat de asperges in een vergiet uitlekken. Schep de risotto in diepe borden en leg de asperges erop. Verdeel de resterende garnalen en de verse kruiden erover.

0

Nog geen stemmen

grijzegarnaal.be