Schotse pannenkoeken met esdoornsiroop

Ingrediënten

  • 60 gr tarwebloem
  • 2 eieren
  • 2 dl melk
  • snuifje zout
  • 60 gr boekweitbloem
  • boter of olie
  • esdoornsiroop
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Zeef de twee soorten bloem in een ronde kom. Splits de eieren. Maak een kuiltje in de bloem, doe er de eierdooiers en een beetje melk in en roer tot een egaal deeg zonder klonters. Roer de overige melk door het deeg en laat het 1/2 uur rusten.

  2. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel ze door het deeg.

  3. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten in een weinig boter of olie. Besprenkel de pannenkoekjes royaal met esdoornsiroop.

0
Nog geen stemmen

Het gezellige taartenboek

Auteur:
Livia Claessen
Uitgeverij:
Standaard Uitgeverij
Fotografie:
Frank Croes
ISBN:
9789002240140