Kipsalade met appel
Ingrediënten
Bereiding
Verhit een antiaanbakpan zonder vetstof. Snijd de kipfilet in fijne reepjes en bak ze in de pan. Rooster de sneetjes bruin brood en laat afkoelen. Snijd in stukjes.
Zet een kopje thee en laat de rozijnen erin wellen. Was de wortel, de witte kool en de granny smith. Schil de wortel en rasp hem. Snijd de witte kool in reepjes. Verwijder het klokhuis van de appels en snijd hem in dunne schijfjes. Snijd de kaas in blokjes.
Schik de veldsla op het bord en verdeel er de geraspte wortel, de reepjes witte kool, de schijfjes appel, de kaasblokjes en de kippenreepjes over. Giet de olie en de azijn erover en bestrooi met kaneel.
Voeg de rozijnen en de broodkorstjes toe en breng op smaak met peper en zout. Dien onmiddellijk op.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be