Kipsalade met appel

Ingrediënten

  • 20 gr rozijnen
  • 200 gr kipfilet
  • 50 gr emmentaler
  • 4 sneetjes bruin brood
  • 200 gr veldsla
  • 2 th lepels notenolie
  • 1 zakje thee
  • 2 th lepels ciderazijn
  • 125 gr wortel
  • 1 th lepel kaneel
  • 125 gr witte kool
  • peper en zout
Beginner
2 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Salade

Bereiding

  1. Verhit een antiaanbakpan zonder vetstof. Snijd de kipfilet in fijne reepjes en bak ze in de pan. Rooster de sneetjes bruin brood en laat afkoelen. Snijd in stukjes.

  2. Zet een kopje thee en laat de rozijnen erin wellen. Was de wortel, de witte kool en de granny smith. Schil de wortel en rasp hem. Snijd de witte kool in reepjes. Verwijder het klokhuis van de appels en snijd hem in dunne schijfjes. Snijd de kaas in blokjes.

  3. Schik de veldsla op het bord en verdeel er de geraspte wortel, de reepjes witte kool, de schijfjes appel, de kaasblokjes en de kippenreepjes over. Giet de olie en de azijn erover en bestrooi met kaneel.

  4. Voeg de rozijnen en de broodkorstjes toe en breng op smaak met peper en zout. Dien onmiddellijk op.

0
Nog geen stemmen

100 lijnvriendelijke seizoensrecepten

Auteur:
Dr. Jean-Michel Cohen
Uitgeverij:
Standaard Uitgeverij
Fotografie:
Bernard Radvaner
ISBN:
9789002240010