Carpaccio van gekookte kalfsfilet met gesauteerde aubergines

Ingrediënten

aubergines

  • 3 arachideolie
  • 4 zachte chilisaus
  • ½ rode peper
  • 3 cm gemberwortel
  • 2 aubergines
  • peper en zout

aubegines

  • 2 lente-uitjes

kalf

  • 400 gr kalfsfilet
  • 2 sechuanpeper
  • 4 kruidnagels
  • 1 korianderbolletjes
  • 4 stengels citroengras
  • 2 dl kalfsbouillon

Afwerking

  • rode shiso
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kalf : Breng de bouillon en aromaten aan de kook. Draai het vuur zachter en laat 30 minuten trekken onder deksel. Breng de bouillon terug tegen het kookpunt. Gaar hierin de kalfsfilet gedurende 10 minuten. Haal van het vuur en laat de filet afkoelen in het kookvocht.

  2. Aubergines : Snipper de gember en rode peper en fruit deze in arachideolie. Snijd de aubergine in stukken en voeg toe. Bak gedurende 5 minuten. Voeg nu de suiker, soyasaus en chilisaus toe en laat nog even garen tot de aubergines zacht zijn. Roer hieronder de gesnipperde lente uitjes.

  3. Haal het vlees uit de bouillon en snijd flinterdun in carpaccio. Werk af met een lepel van de aubergines en rode shiso.

0
Nog geen stemmen