Conchiglie rigate gevuld met een mediterraanse tartaar

Ingrediënten

  • 4 el saus Basilico (Barilla®)
  • 3 roma-tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 50 g ontpitte zwarte olijven
  • ½ bosje basilicum
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • zout & peper

Met een pastagerecht zit je altijd goed. Een snelle lunch, een feestmaaltijd of een voedzaam avondmaal, het kan allemaal. Zomer, winter, lente of herfst, in elk seizoen vind je wel een passend gerechtje. Probeer dit gerechtje of laat je verrassen door één van onze andere toppers met Barilla® pasta. >> Bekijk hier onze special met alle recepten.

 

Dit kan iedereen
6 personen
Minder dan 15 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Was de tomaten en snijd ze in een fijne brunoise. Doe hetzelfde met de mozzarella en de olijven. Was het basilicum en haal de blaadjes van de stengels.  

  2. Meng in een kom de tomaten, mozzarella en olijven. Voeg de olijfolie, de balsamicoazijn, de saus Basilico Barilla® en peper en zout toe.  

  3. Breng 2 liter water aan de kook met 14 g zout. Schud de conchiglie rigate Barilla® erin en laat 10 minuten koken. Roer af en toe. Laat de pasta uitlekken en afkoelen door te spoelen met koud water. 

  4. Vul elke conchiglie rigate Barilla®  met wat tartaar. Bestrooi met wat blaadjes vers basilicum en serveer koud (dit gerecht kan ook warm worden geserveerd). 

0
Nog geen stemmen