Croque met appel, kaas en spek

Ingrediënten

  • 2 appels (type Belgica of Jonagold)
  • 8 sneetjes spek (vb. Breydelspek)
  • 2 eetlepels appelstroop (zie tip)
  • 8 dikke sneden artisanaal brood
  • 200 g mimolette of cheddar
  • versgemalen peper

Je kunt appels voor tal van gerechten gebruiken en vaak samen met heel wat verschillende ingrediënten. Voor deze croques maken we de combinatie van appel, kaas en spek. Een echte aanrader! Met deze hoeveelheden bekom je 4 croques.

TIP: Maak zelf een lekkere appelstroop door 750 ml appelsap gedurende 1 uur in te koken met 1/2 theelepel geraspte gember of kardemom, enkele saffraandraadjes, 1 kaneelstokje of 1 steranijs.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in partjes. 

  2. Verwarm een koekenpan en bak het spek kort rondom goudbruin. Laat het uitlekken op keukenpapier. 

  3. Doe de appelpartjes in de pan en voeg de stroop toe. Bak de appelpartjes kort aan en kruid met peper.

  4. Verhit een grillpan.

  5. Leg 4 sneden van het brood op een plank en schaaf er de kaas over. Verdeel het spek en de appelpartjes over de kaas. Dek af met de andere sneden brood.

  6. Rooster de croques aan beide kanten in de grillpan tot ze aan beide kanten mooi goudbruin zijn en de kaas gesmolten is. 

0
Nog geen stemmen

Het Grote Appelboek

In Het Grote Appelboek van Els Debremaeker vind je meer dan 100 verschillende appelrecepten.

 

Uitgegeven door Manteau

 

Zin in een voorproefje? Ontdek hier enkele recepten uit het boek!