Rodekool met appel, rozijnen en pijnboompitten

Ingrediënten

Dit kan iedereen
8 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Week de rozijnen 20 minuten in water en laat ze uitlekken.

  2. Gooi de buitenste bladeren van de kool weg en snijd de rest door de stronk in vieren. Snijd de harde stronk weg en snipper de rest van de bladeren.

  3. Doe de kool in een grote pan met 4 eetlepels olie, de appels, de knoflook, de rozijnen, de azijn, de suiker, zout, peper en het water. Meng alles en laat circa 1 uur afgedekt op heel laag vuur pruttelen (of tot de kool heel zacht is). Roer regelmatig.

  4. Bak de pijnboompitten heel kort in de rest van de olie, roer en schud aan de pan tot ze een beetje kleur gaan krijgen. Roer ze door de kool en zet het gerecht heet op tafel.

  5. Variaties:

    • Bak 100 gram buikspek (in stukjes) in de olie voordat u de pijnboompitten toevoegt
    • Fruit een gesnipperde ui in de olie voordat u de pijnboompitten erbij doet
    • Breng het gerecht op smaak met 1/2 theelepel gemalen kruidnagels en 1/2 theelepel kaneel en voeg ze met de appels en de andere ingrediënten toe
    • Neem rode wijn in plaats van water

0
Nog geen stemmen

De smaken van Spanje

Auteur
Claudia Roden
Uitgeverij
Fontaine uitgevers
Fotografie
Jason Lowe
ISBN
9789059564633
Kostprijs
44,95€
Aantal pagina's
512 pagina's