Cupcakes met retro bloemetjes
Ingrediënten
Ingrediënten
-
125 gr zelfrijzende bloem
-
125 gr suiker
-
125 gr boter
-
2 eitjes
-
2 el melk
-
½ th lepel vanille-extract
versiering
-
1 pak witte suikerpasta
-
1 pak oranje suikerpasta
-
1 pak groene suikerpasta
-
1 pak gele suikerpasta
materiaal
-
ronde uitsteker van 7 of 8 cm
-
uitsteker in de vorm van een bloemetje
-
uitsteker in de vorm van een heel klein cirkeltje
Bereiding
Haal de boter op voorhand uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen (maar niet smelten in de microgolfoven). Verwarm de oven voor op 170 °C (als je een heteluchtoven hebt, is 150 °C al voldoende). Zet je oven zeker niet te warm, want dan barsten je cupcakes op het einde open en dan is het moeilijker om ze mooi te bekleden.
Doe alles behalve de melk in een grote mengkom en meng goed met een handmixer. Voeg de melk toe en mix alles nog eens even.
Zet de papieren vormpjes in de bakvorm. Vul de papieren vormpjes (tot op 2/3 van de rand) met behulp van een spuitzak of twee lepels. Als je een spuitzak gebruikt, blijven je papieren vormpjes mooi proper.
Zet de bakvorm in de oven en laat de cupcakes 15 tot 20 minuutjes bakken. Hoe lang precies hangt af van je oven. Eigenlijk moet je je oven leren aanvoelen. Elke oven heeft immers zijn eigen karakter! Controleer dus altijd met een houten prikkertje. Prik even in een cakeje en kijk of het prikkertje er droog weer uitkomt. Is dat niet het geval, dan moeten de cakejes nog even verder bakken. Als ze klaar zijn, haal ze dan uit de oven en laat ze afkoelen op een taartrooster.
Rol de witte suikerpasta uit. Rol een kleiner lapje van de oranje of groene suikerpasta uit voor de bloemetjes. Steek bloemetjes uit met de bloemvormige uitsteker.
Leg de bloemetjes op de lap witte suikerpasta. Zorg ervoor dat ze op een min of meer gelijkmatige afstand van elkaar liggen. Rol even lichtjes met een deegrol over de lap, zodat de bloemetjes echt in de witte suikerpasta liggen.
Steek rondjes uit de lap met de ronde uitsteker. Leg de rondjes op de cupcakes en druk voorzichtig aan. Zorg ervoor dat je een hechtlaag hebt aangebracht op de cupcakes (boterroom, jam of chocopasta).
Rol kleine bolletjes gele suikerpasta voor de hartjes van de bloemetjes. Duw ze plat en maak ze vast op de bloemetjes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be