Sweet cherry pie cupcakes

Ingrediënten

Ingrediënten

 • 125 gr zelfrijzende bloem
 • 125 gr boter
 • 125 gr suiker
 • 2 eitjes
 • 2 el melk
 • ½ th lepel vanille-extract

versiering

 • 1 pak rode suikerpasta
 • 1 pak bruine suikerpasta
 • eiwitglazuur
Beginner
6 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

 1. Haal de boter op voorhand uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen (maar niet smelten in de microgolfoven). Verwarm de oven voor op 170 °C (als je een heteluchtoven hebt, is 150 °C al voldoende). Zet je oven zeker niet te warm, want dan barsten je cupcakes op het einde open en dan is het moeilijker om ze mooi te bekleden.

 2. Doe alles behalve de melk in een grote mengkom en meng goed met een handmixer. Voeg de melk toe en mix alles nog eens even.

 3. Zet de papieren vormpjes in de bakvorm. Vul de papieren vormpjes (tot op 2/3 van de rand) met behulp van een spuitzak of twee lepels. Als je een spuitzak gebruikt, blijven je papieren vormpjes mooi proper.

 4. Zet de bakvorm in de oven en laat de cupcakes 15 tot 20 minuutjes bakken. Hoe lang precies hangt af van je oven. Eigenlijk moet je je oven leren aanvoelen. Elke oven heeft immers zijn eigen karakter! Controleer dus altijd met een houten prikkertje. Prik even in een cakeje en kijk of het prikkertje er droog weer uitkomt. Is dat niet het geval, dan moeten de cakejes nog even verder bakken. Als ze klaar zijn, haal ze dan uit de oven en laat ze afkoelen op een taartrooster.

 5. Rol de bruine suikerpasta uit en steek voor elke cupcake een rondje uit met de ronde uitsteker. Breng een hechtlaag aan op de cupcake (boterroom, jam of chocopasta). Leg het rondje op de cupcake en druk voorzichtig aan.

 6. Rol een rolletje bruine suikerpasta en maak het vast op de rand van de cupcake. Rol ongeveer vijfentwintig bolletjes rode suikerpasta. Maak ze vast op de cupcake. Rol enkele dunne rolletjes bruine suikerpasta en leg ze in ruitjesvorm over de rode bolletjes.

 7. Spuit met wit eiwitglazuur een laagje ‘room’ op de rand van de cupcake en nog een toefje bovenop. Rol een klein bolletje rode suikerpasta en duw het in het toefje bovenaan.

0
Nog geen stemmen

Elegante cupcakes

Uitgeverij:
Standaard Uitgeverij
Auteur:

De koekjesfee
Fotografie:

Frank Croes
Aantal pagina’s:

131 pagina’s
Prijs:
19,95 euro
ISBN:
9789002251825