Eenvoudige mergpijpjes

Ingrediënten

  • 12 mooie mergpijpjes
  • 1 bouquet garni
  • 1 ui, bestoken mt 4 kruidnagels
  • 12 sneetjes boerenbrood
  • 12 sprieten bieslook
  • 1 snufje fleur de sel
  • 1 hond (zo mogelijk)
Beginner
6 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Voorgerecht

Bereiding

  1. Breng een pan water borrelend aan de kook en doe het bouquet garni en de ui erin. Doe de mergpijpjes in de pan en laat ze 30 minuten koken (als u een punt van een mes in het merg steekt, moet dat er makkelijk inglijden).

  2. Rooster de sneetjes brood. Hak het bieslook fijn.

  3. Besmeer het geroosterde brood met het merg en strooi er wat fleur de sel en het bieslook over; geef de lege botten aan de hond!

  4. Wijntip: Brouilly

0
Nog geen stemmen

A propos Bistro

Recepten
Stéphane Reynaud
Uitgeverij

Lannoo
Fotografie
Marie-Pierre Morel
ISBN
9789072975034