Fricassee met witbier, bloemkool, champignons en krieltjes
Ingrediënten
-
600 gr kalfsstoofvlees (van de borst, hals of schouder
-
versgemalen peper & grof zout
-
4,5 dl lichte rundbouillon
-
1 flesje witbier
-
3 teentjes knoflook
-
1 tomaat
-
100 gr champignons
-
een halve bloemkool
-
1 kruidentuiltje van peterselie, tijm en laurier
-
2 el gehakte kervel
-
500 gr krielaardappelen
-
1 el maïzena
-
150 gr boter
Bereiding
Snijd het kalfsvlees in stukken van +/- 3 cm. Bak het vlees in 50 g boter. Stoof de gesneden ui en de knoflook in dezelfde pan. Overgiet met rundbouillon en witbier, kruid met zout en peper. Voeg het kruidentuiltje toe en laat een uurtje sudderen op een zacht vuur.
Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar in gezouten water.
Snijd de champignons in twee en bak ze kort in 50 g boter .
Ontvel en ontpit de tomaat en snijd ze in blokjes. Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water. Meng ze met de resterende boter en de kervel.
Bind de fricassee met maïzena. Voeg de champignons, de bloemkool en de tomatenblokjes bij het vlees. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Serveer samen met de aardappelen in diepe borden.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be