Carré van Zeeuws lam met kruidenboter, jonge bloemkool en duinasperges, dressing van Tierenteynmosterd

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kook de bintjes halfgaar en snij ze in grove dobbelstenen.

  2. Voor de lookboter: laat 100 g boter zacht worden op kamertemperatuur. Snijd de knoflook, de peterselie en de uien fijn. Meng dit alles en zet in de koelkast.

  3. Kook de bloemkool zacht. Voeg er een scheutje room en een noot boter bij. Doe alles in blender en mix fijn.

  4. Kleur de carrés aan in de lookboter en laat ze gedurende 12 minuten verder garen in een voorverwarmde oven van 180 °C. Kruid met peper en zout.

  5. Snijd de asperges fijn, kleur ze op een hevig vuur aan in een nootje boter en laat ze daarna zachtjes sudderen tot ze beetgaar zijn. Doe er de bintjes bij.

  6. Serveer met een pittige mosterddressing. Daarvoor is de Gentse Tierenteyn ideaal.

  7. Dresseer zoals op de foto

0
Nog geen stemmen