Knolseldersoepje met witbier, kreeft en Ganda Ham

Ingrediënten

  • 4 sneetjes Gandaham
  • 1 ui
  • 1 lookteentje
  • 1 flesje witbier
  • 1 kreeft (+/- 550 gr)
  • 4 dl kippenbouillon
  • visfumet
  • 1 dl room
  • kervelpluksel
  • nootmuskaat
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Soep

Bereiding

  1. Breng royaal water met gekneusde peperkorrels en wat wortel, ui, prei en 1 blaadje laurier aan de kook. Leg de kreeft erin met de kop eerst, neem de pan van het vuur en laat de kreeft ± 7 minuten in het hete vocht liggen.

  2. Haal de kreeft uit de pan, halveer hem en haal het vlees eruit (ook uit de poten). Snij het vlees in grove stukken.

  3. Stoof de ui, look, knoflook, knolselder, tijm en laurier aan in vetstof. Blus af met het witbier en bouillon.

  4. Laat de soep een half uurtje op een zacht vuur koken.

  5. Mix de soep en voeg de room toe, peper zout en nootmuskaat. Laat nog even inkoken en zeef de soep.

  6. Snij de Ganda Ham fijn en schik die samen met de stukken kreeft in een diep bord. Serveer er de hete knolseldersoep over en werk af met kervelpluksel.

0
Nog geen stemmen