Gestoomde zalmforel met gevulde paddenstoelen en gekonfijte tomaatjes

Ingrediënten

  • 2 zalmforellen
  • 300 gr gele kerstomaatjes
  • zwarte peper van de molen
  • 1 biologische citroen
  • 1 sjalotje
  • 250 gr ricotta
  • 1 krop frisee sla
  • 1 busseltje bieslook
  • basilicum
  • (citroen)tijm

Gezond, eenvoudig om te maken en erg lekker!

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Caloriearm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Zet een ovenplaat klaar en twee grote stukken zilverpapier. Doe op het zilverpapier een scheutje olijfolie en leg daarop de zalmforellen. Kruid met peper en doe een takje dragon in de buikholte. Snij een citroen in twee, en doe de twee citroenhelften ook in de buikholte. Maak mooie papillotes van de vissen. Zet 20 minuten in de oven.

  3. Snij de kerstomaatjes in 2 en doe in een potje. Giet er wat olijfolie over, en kruid met peper. Voeg enkele blaadjes (citroen)tijm toe. Zet mee in de oven.

  4. Snij basilicum, bieslook en 1 sjalotje fijn en meng onder de ricotta. Kruid met peper en vul de portobello’s op, plaats in een ovenschaal en giet er nog een klein scheutje olijfolie over. Plaats ook in de oven.

  5. Kuis de frisée sla en schik op de bordjes. Haal alle schotels uit de ovens en controleer of de vis gaar is. Haal het vel van vis en schep stukjes van de graat en garneer mee op het bord. Plaats een champignon in het midden. Werk af met de tomaatjes en het jus van de tomaatjes.

0
Nog geen stemmen