Gebakken zeetong met gembersaus

Ingrediënten

  • 16 filets van zeetong
  • 2 el gehakt citroengras
  • 1 el geperste knoflook
  • 1 el vissaus
  • ½ th lepel suiker
  • 1 el arachideolie
  • zout
  • 4 el suiker
  • 5 el vers limoensap
  • 4 el vissaus
  • ½ th lepel gehakte verse Spaanse peper
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Meng de look, citroengras, vissaus, suiker en zout goed door elkaar. Marineer de vis dan in dit mengsel gedurende 10 minuten.

  2. Zet een pan met anti)kleeflaag op het vuur. Leg, als de olie begint te dampen, de afgedroogde vis in de pan en bak gedurende 1 minuut langs elke kant. Serveer gembersaus bij de vis.

  3. Gembersaus: Giet het limoensap, de suiker en de vissaus in een kom. Meng met een garde tot de suiker volledig is opgelost. Voeg de gemalen gember, look en Spaanse peper toe. Dip de vis in de saus. Eet met rijst en gekookte of gewokte groenten en/of kruidensla.

0
Nog geen stemmen