Gebakken zeetong met gembersaus
Ingrediënten
-
16 filets van zeetong
-
2 th lepel gehakte verse gember
-
2 el gehakt citroengras
-
1 el geperste knoflook
-
1 el vissaus
-
½ th lepel suiker
-
1 el arachideolie
-
zout
-
4 el suiker
-
5 el vers limoensap
-
4 el vissaus
-
½ th lepel gehakte verse Spaanse peper
Bereiding
Meng de look, citroengras, vissaus, suiker en zout goed door elkaar. Marineer de vis dan in dit mengsel gedurende 10 minuten.
Zet een pan met anti)kleeflaag op het vuur. Leg, als de olie begint te dampen, de afgedroogde vis in de pan en bak gedurende 1 minuut langs elke kant. Serveer gembersaus bij de vis.
Gembersaus: Giet het limoensap, de suiker en de vissaus in een kom. Meng met een garde tot de suiker volledig is opgelost. Voeg de gemalen gember, look en Spaanse peper toe. Dip de vis in de saus. Eet met rijst en gekookte of gewokte groenten en/of kruidensla.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be