Gefrituurde reepjes haai met pikante mayonaise

Ingrediënten

  • 1 eidooier
  • 1 l zonnebloemolie
  • zwarte peper
  • zout
  • 2½ dl zonnebloemolie
  • 100 gr bloem
  • 2 limoenen (sap)
  • 500 gr gefileerde haai
  • 2 teentjes knoflook
  • fijngehakte koriander
  • zout
  • zwarte peper
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak eerst de pikante mayonaise. Schep de eierdooier met de mosterd in een grote kom. Laat een paar minuten rusten en voeg de cayennepeper toe. Voeg al kloppend met een garde in een dun straaltje de olie toe. Blijf kloppen tot het een dikke mayonaise is. Voeg het limoensap, de knoflook en de koriander toe. Breng de mayonaise op smaak met zout en peper. Roer goed en zet de mayonaise tot gebruik in de koelkast.

  2. Schep de bloem met de cayennepeper en wat zout en peper in een kom door elkaar. Schep de reepjes haai door het bloemmengsel tot ze rondom ermee zijn bedekt.

  3. Verhit de olie in een grote pan. Frituur de reepjes haai met niet te veel tegelijk goudbruin in de hete olie. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer de visreepjes met de pikante mayonaise.

0
Nog geen stemmen

Creoolse keuken

Auteur:
Babette de Rozières
Uitgeverij:
Standaard Uitgeverij
ISBN:
9789047506164