Gegrilde maïskolf met boter op de barbecue

Ingrediënten

  • 4 maïskolven
  • 150 g boter (Kerrygold)
  • cayennepeper
  • zout
  • aluminiumfolie

Een lekker bijgerechtje voor een barbecuefestijn!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Amerikaans
Vegetarisch

Bereiding

  1. Borstel de maïskolven en verwijder desgewenst de groene bladeren. Kook de maïskolven gedurende 10 minuten gaar in ongezouten kokend water. Laat uitlekken en een beetje afkoelen. 

  2. Steek de barbecue aan. Wikkel de maïskolven elk apart in alumiumfolie, breng op smaak met cayennepeper, zout en een klontje Kerrygold boter. Sluit de folie en grill gedurende 5 à 10 minuten.

  3. Haal de maïskolven uit de folie en serveer meteen met een extra klontje Kerrygold boter.

  4. TIP: Belgisch regenweertje? Gril de maïs dan in je grillpan. Zonder aluminiumfolie, uiteraard.

0

Nog geen stemmen