Ćevapčići op de barbecue met pesto van gegrilde courgette
Ingrediënten
-
4 Turkse pide broodjes (of zachte pistolets)
-
olijfolie
voor de pesto
-
1 handvol rucola
-
1 citroen
-
¼ bot platte peterselie
-
2 handvol hazelnoten (geroosterd en gepeld)
-
1 scheut olijfolie
-
peper
-
150 g Parmezaanse kaas
voor de sla
-
1 bot citroenmelisse
-
1 krop eikenbladsla
-
1 rode ui
-
peper
-
olijfolie
-
zout
-
½ citroen (sap)
-
4 el notenolie
voor de cevapcici
-
1 kg gemengd gehakt (rund/kalf)
-
peper
-
zout
-
2 el vegeta kruidenmix
-
2 tenen look
Bereiding
Voor de pesto: snij de courgette in plakken. Grill langse beide kanten op de barbecue of grillpan.
Doe in een cutter (of met een staafmixer in een maatbeker, of in een blender) met rucola, citroensap, Parmezaanse kaas, olijfolie, peper, zout, peterselie en hazelnoot. Mix.
Voor de sla: meng alles voor de sla onder elkaar. Voeg de olijfolie, hazelnotenolie en citroen pas op het einde toe.
Rooster de broodjes even op de barbecue. Snij in twee. Dit gaat gemakkelijk met een gekarteld broodmes.
Voor de worstjes: snij de look fijn. Meng het gehakt met de kruiden en de look.
Rol tot balletjes en worstjes. Bak ze op de barbecue of in de pan (met vetstof).
Haal ze uit en besprenkel met olijfolie.
Wrijf een broodje in met pesto. Leg er de sla en worstjes op. Werk af met een lepeltje braadjus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be