Gekarameliseerde makreel met galanga en kurkuma
Ingrediënten
-
2 el vissaus
-
1 th lepel suiker
-
1 el arachideolie
-
1 sjalot, in plakjes gesneden
-
50 cl water
-
1 th lepel geperste look
-
peper en zout
-
lente-uitje, fijngesneden
-
verse koriander, gesneden
-
1 el oestersaus
-
gekookte rijst voor erbij
Bereiding
Zet de anti-aanbak pan op het vuur, laat hem heet worden en doe er wat olie in. Fruit hierin de look en kurkuma, sjalotjes, galanga lichtjes. Bak hierin de visfilets beide kanten goudbruin. Doe het water erbij en laat het koken.
Als het water begint te koken, verklein dan het vuur en laat 5min sudderen. Als de saus is ingekookt, kruid dan met vissaus, suiker, peper en zout. Zet het vuur uit. Afwerken met de gesneden lente-ui en koriander.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be